Kwaliteit voor een betaalbare prijs
ThuisBouw is een Nederlands bouwbedrijf voor de particuliere markt. ThuisBouw levert alleen casco Bungalows en woonhuizen vanaf EUR 62.900,-. De bouwtijd op locatie bedraagt veelal minder dan 4 werkdagen. ThuisBouw levert hoge kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Al onze casco woningen worden geïsoleerd met 100% natuurlijk isolatiemateriaal. ThuisBouw streeft ernaar om zo milieuvriendelijk als mogelijk uw huis te bouwen. Prefab Bungalows leveren wij in heel Nederland!!
lees meer

Beschrijvingen

Houtskeletbouw (HSK) is een zogenoemde prefab bouwmethode. De draagconstructie van de woning (wanden, vloeren en dak) zijn opgebouwd uit, in de fabriek gemaakte en afgewerkte frames van hout en plaatmateriaal, opgevuld met isolatiemateriaal en afgewerkt met een binnenwand. De stevige en goed geïsoleerde prefab elementen zijn wand hoogte, woningbreed en bevatten over het algemeen reeds alle elementen die bij andere bouwmethoden pas in de afbouw plaatsvinden: 100% natuurlijk isolatiemateriaal, leidingen en ramen, deuren en kozijnen. Uiteraard zijn de buitenwanden gewoon van steen.
Houtskeletbouw is een beproefde methode: 90% van alle woonhuizen in Canada en de Verenigde Staten is opgetrokken in houtskeletbouw.
Het principe van houtskeletbouw (HSB) is zo oud als de weg naar Rome. De oudste woning in Nederland is een houtskeletbouw woning. Het bouwen met hout biedt vele voordelen. Door de goede eigenschappen van hout bieden deze woningen een behaaglijk en gezond woonklimaat. Ook voor een duurzame wereld is het gebruik hout aan te bevelen. Hout is een onuitputtelijke bron en klimaatneutraal. Hiermee wordt bedoeld dat hout niet bijdraagt aan het broeikaseffect. Zelfs bij verbranding komt er niet meer CO2 (broeikasgas) vrij als de boom tijdens zijn levensduur uit de atmosfeer opneemt. Houtskeletbouw woningen blinken verder uit in enorm hoge isolatiewaardes.

Hout - het modernste bouwmateriaal.
Hout is sterk, duurzaam en heeft een zeer hoge isolatiewaarde. De warmte-isolatie is bij HSK woningen uitstekend. Hout is ook een licht bouwmateriaal. Hierdoor kan bij houtskeletbouw op een weinig draagkrachtige bodem worden volstaan met een lichtere fundering dan bij andere bouwmethoden.